Η οικογένεια στην οδό Φιλίας

κάνε κλικ

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, ανά διαμέρισμα, επικεντρώνοντας στην οικογενειακή τους κατάσταση. Εξοικειώνονται έτσι οι μαθητές με έννοιες όπως μορφές της οικογένειας, μέλη της οικογένειας, οικογενειακές σχέσεις, οικογενειακή ζωή. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται η παρουσίαση μιας οικογένειας ακολουθούν ερωτήσεις σωστού-λάθους που ελέγχουν την κατανόηση του κειμένου. Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (γηγενείς και μη) που φοιτούν σε πολυπολιτισμικές τάξεις, στο εκπαιδευτικό επίπεδο της Β΄ και Γ΄ Δημοτικού. Περιέχει παιδικές ζωγραφιές και έντονα χρώματα που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας. Βοηθά στην κατανόηση του απλού γραπτού λόγου και στην παραγωγή προφορικού λόγου και δίνει ερεθίσματα για συζήτηση στην τάξη, δραματοποιήσεις και παιχνίδια ρόλων. Παράλληλα προάγει τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, αλλά και συνύπαρξης, διαφορετικότητας και διαπολιτισμικότητας.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παραμύθια, φιλαναγνωσία, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, διαπολιτισμική εκπαίδευση-διαφορετικότητα- διαφοροποίηση στη μάθηση and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.