«Γερά δόντια, χαρούμενα παιδιά» Αγωγή υγείας

κάνε κλικ για ολοκληρωμένο σχέδιο διδασκαλίας

Το πρόγραμμα  «Γερά δόντια, χαρούμενα παιδιά» στηρίζεται στην ενεργητική μάθηση και έχει σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών ενισχύοντας την υπευθυνότητα, την επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσωπικότητα και την ικανότητα του μαθητή για την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής. Έτσι, επιδιώκεται η θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.

κάνε κλικ

Στη » χώρα των χαρούμενων δοντιών» αναλαμβάνει να ξεναγήσει τους μικρούς φίλους της η φίλη τους μέλισσα… Θα δουν βίντεο, θα παίξουν, θα ακούσουν συμβουλές, τέλος θα τραγουδήσουν. Το πάντρεμα μουσικής και στίχων μυεί τα παιδιά  σε πολύπλοκες έννοιες και πρακτικές. Ταυτόχρονα προτείνεται η εναλλακτική δυνατότητα του θεατρικού παιχνιδιού στο εκπαιδευτικό υλικό «φωτεινό χασμουρητό»

σχέδιο εργασίας «Στοματική υγιεινή»,   Αγωγή Στοματικής Υγείας για παιδιά 9-12 ετών

Διαβάστε ακόμη: «Σου δίνω κοκκαλιένο… Μου δίνεις σιδερένιο;»

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παραμύθια, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, φιλαναγνωσία, αγωγή υγείας, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.