« Πάμε Σινεμά;» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο

Το Πάμε Σινεμά; μαθαίνει στα παιδιά τη γλώσσα των εικόνων, δείχνοντας τον τρόπο να τις δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από αυτές. H νέα γενιά μιλάει ήδη τη γλώσσα των εικόνων. Aς την ακούσουμε…

κάνε κλικ

Έχουν σχεδιαστεί δύο εφαρμογές του προγράμματος, με κοινή δομή και προσανατολισμό: η μία απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και  Στ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων και η άλλη σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων.

εκπαιδευτικό υλικό

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο πρόγραμμα,  μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά και ώρες 10:00 έως 14:00 :
Για τη Βόρεια Ελλάδα:
Κύριος Λευτέρης Τερζητάνος, τηλ:  2315315389, 6936-602097
Για τη Νότιο Ελλάδα:
Κύριος Νίκος Γιαννόπουλος, τηλ: 210-3313004, 210-3613004, 6977-214305
Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο σκηνοθέτης-παραγωγός κ. Αντώνης Κιούκας.
email: info@pamecinema.net

Μια μικρού μήκους ταινία με ερασιτέχνες ηθοποιούς-μαθητές που δίνει με έναν απλό τρόπο το ουσιαστικό οικολογικό μήνυμα της σημερινής κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από την προσωπική συμπεριφορά του καθένα μας προς το περιβάλλον.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όλες οι ταινίες συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;»
Το 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ταυτόχρονα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η τελετή απονομής των βραβείων θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ, με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών.
Για πρώτη φορά φέτος το Πάμε Σινεμά; προκηρύσσει διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας για το 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά;, με θέμα τον κινηματογράφο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προς όλα τα σχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά). Οι συμμετοχές μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές.
Η αφίσα που θα βραβευθεί θα συνοδεύεται από έπαθλο μία σουίτα μοντάζ ενώ μία επιλογή από τις καλύτερες αφίσες που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, θα εκτεθούν στους χώρους τέλεσης του Φεστιβάλ και της Τελετής Απονομής Βραβείων. Οι συμμετοχές σας πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά, έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.

Διαβάστε ακόμη: Πάμε σινεμά 2012, η έβδομη τέχνη επιστρέφει στο σχολείο,  «Ένας πλανήτης…μια ευκαιρία», «Κάμερα Ζιζάνιο»

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, ανακοίνωση, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.