η κυρα – Αλφαβήτα

κάνε κλικ

«Η Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα της Μαριορής».  Είναι ένα αλφαβητάρι φτιαγμένο από ονομασίες σύγχρονων, παραδοσιακών, κλασικών, αρχαίων παιχνιδιών. Παιγνίδια που επιλέχτηκαν όχι μόνο για να καλύψουν την αλφαβήτα, αλλά και για να υποστηρίξουν όλες τις πτυχές ενός προγράμματος για το παιχνίδι και που δωρικά συμπυκνώνονται στο ακόλουθο λογοπαίγνιο: «Τα παιδία παίζει και μαθαίνει». Η κυρία Αλφαβήτα αποφάσισε όμως να επισκεφθεί και το ζωολογικό κήπο.                                                                                               Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ(Επανάληψη των γραμμάτων α, τ, π, ε, σ, κ, ο, ν, ρ, ι – από το κεφάλαιο «Η ΠΑΡΕΑ» του 1ου βιβλίου της Γλώσσας της Α΄ Δημοτικού)

δημιουργός: Μαρία Λαμπρίδου
πηγή: πρωτάκια

Ένα εκπληκτικό βίντεο!
Περιλαμβάνει ένα αλφάβητο φτιαγμένο από ονόματα ζώων και μάλιστα ακούγονται και οι φωνές των ζώων!!! Μόνο γράμμα που έμεινε παραπονεμένο είναι το ωμέγα, κανένα ζωάκι δε βρέθηκε να αρχίζει  το όνομά του από το γράμμα αυτό…

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s