Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση

κάνε κλικ για τον ιστότοπο

Η γελοιογραφία ως εικαστικό είδος  είναι από μόνη της ελκυστική, γίνεται αμέσως και απολύτως κατανοητή από τα παιδιά, που την αντιμετωπίζουν στην αρχή ως παιχνίδι, και στη συνέχεια ως πεδίο προβληματισμού και αφορμή γνώσης .  Το educartoon είναι ένας ιστότοπος που προτείνει την εισαγωγή και αξιοποίηση της γελοιογραφίας στη διδασκαλία. Πρόκειται για ένα καινούργιο, οικείο, εύληπτο, δημιουργικό και ευχάριστο στα παιδιά τρόπο διδασκαλίας, που βασίζεται στις αρχές της διαθεματικότητας, της βιωματικότητας και της συνεργατικότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα και χωρίς καμιά επιβάρυνση το υλικό της educartoon. Για να έχετε πρόσβαση σε όλο το υλικό θα πρέπει να κάνετε εγγραφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γελοιογραφίες των δημιουργών της, το οπτικοακουστικό υλικό, τα κείμενα και τα σχέδια μαθήματος για να σας βοηθήσουν στην εκπόνηση του δικού σας σχεδίου εργασίας.  Χρησιμοποιείτε όλα τα παραπάνω δωρεάν με μόνη σας δέσμευση να γράψετε ένα μικρό κείμενο όπου θα περιγράφετε πώς χρησιμοποιήσατε το υλικό στο γενικότερο σχέδιο εργασίας σας, τι ανταπόκριση είχε από τα παιδιά και ποια ήταν τα αποτελέσματα από την αξιοποίηση της γελοιογραφίας. Μπορείτε ακόμη να στείλετε τα έργα των παιδιών. Σημαντική είναι και η  online επικοινωνία με άλλους εκπαιδευτικούς  με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την χρήση της γελοιογραφίας στην εκπαίδευση. Η ομάδα της Educartoon απαρτίζεται από παιδαγωγούς, νέους καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έμπειρους καθηγητές Πανεπιστημίου, βραβευμένους καλλιτέχνες και διακεκριμένους συγγραφείς. Η Educartoon διοργανώνει και υποστηρίζει εκδηλώσεις (πανελλήνιοι διαγωνισμοί σκίτσου, εργαστήρια) και συμμετέχει σε δραστηριότητες που προάγουν την τέχνη της γελοιογραφίας.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, εκπαιδευτικά λογισμικά, λογισμικό and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση

  1. Παράθεμα: @ 95ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.