Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – 16 Οκτωβρίου

Αν και τα θεμέλια της καλής υγείας μπαίνουν με μία ισορροπημένη διατροφή, αυτό δεν είναι εφικτό σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σήμερα η πείνα απειλεί περισσότερο από 925 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.
Ο υποσιτισμός και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των υπό ανάπτυξη χωρών. Στον αντίποδα βρίσκονται οι αναπτυγμένες χώρες όπου οι διαταραχές της διατροφής εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους. Από την μία πλευρά η παχυσαρκία και από την άλλη η νευρική ανορεξία. Οι δύο αυτές ακραίες μορφές κακής διατροφής κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στη χώρα μας. Η Ελλάδα, καίτοι «γενέτειρα» της Μεσογειακής Διατροφής, παρουσιάζει σήμερα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας καθώς και μια σειρά προβλημάτων διατροφής που σχετίζονται με στρεβλές εικόνες που παράγει ο δυτικός τρόπος ζωής (προβλήματα νευρικής ανορεξίας, βουλιμίας). Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, ημερομηνία που το 1945 ιδρύθηκε ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (FAO) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Στόχος του οργανισμού, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου για τις δύο αυτές ακραίες μορφές κακής διατροφής. (αναδημοσίευση:pliroforiodotis.gr)

κάνε κλικ

Από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα μια αισιόδοξη ιστορία για τον υποσιτισμό.

Διάβασε ακόμη:Η παιδική παχυσαρκία. It begins at home,“Μια βόλτα στο super market”,  Αλλάζοντας στάση, χτίζω γερό σώμα (Αγωγή Υγείας – διατροφή),                           “H κουτάλα της κυρίας Πεινάω” πίνακας ανακοινώσεων,
To wiki της διατροφής -πρόταση Αγωγής Υγείας-« Η κουτάλα της κυρίας Πεινάω»

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, αγωγή υγείας, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.