«Ο Ηρακλής στη Μυρμηγκούπολη» και « το επιτραπέζιο παιχνίδι Riskland» Φυσικές καταστροφές -δραστηριότητες-

κάνε κλικ για να δράσεις

Ο κίνδυνος από την εκδήλωση φυσικών καταστροφών αποτελεί ένα ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της ζωής πολλών ανθρώπων. Εάν οι πολίτες  γνωρίζουν πώς να προστατευθούν, το μέγεθος της καταστροφής θα είναι μικρότερο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημασία της εκπαίδευσης στο παραπάνω ζήτημα, που σκοπός της είναι να διαμορφώσει ή να αλλάξει την άποψη των παιδιών για τις φυσικές καταστροφές αφού για τη μείωση των συνεπειών από τις καταστροφές είναι απαραίτητη η απόκτηση γνώσης και ετοιμότητας.
Οι δύο εφαρμογές  «Ο Ηρακλής στη Μυρμηγκούπολη» και
« το επιτραπέζιο παιχνίδι Riskland» προσπαθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα με σαφήνεια και χωρίς πολλούς τεχνικούς όρους. Τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένες πληροφορίες και από την άλλη αναλαμβάνουν δράση.
Ο Ηρακλής προσκαλεί τα παιδιά στη Μυρμηγκούπολη. Είναι το χωριό του, όπου όλοι οι κάτοικοι νιώθουν  ασφαλείς από μια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή. Κι αυτό, επειδή γνωρίζουν τους κινδύνους και προετοιμάζονται σωστά και υπεύθυνα. Μαθαίνουν στα παιδιά τους τις αιτίες που προκαλούν τις καταστροφές και πώς μπορούν να τις περιορίσουν ή να τις αντιμετωπίσουν. Ο Ηρακλής θα τους μάθει όσα πρέπει να γνωρίζουν.

κάνε κλικ για να παίξεις

Το Riskland είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για 4 παίκτες που διδάσκει πώς να προλαμβάνονται ή να περιορίζονται οι κίνδυνοι από καταστροφές στον πλανήτη.
Τα παιδιά  ξεφυλλίζοντας το βιβλίο για να ενημερωθούν, διαβάζοντας τις οδηγίες και ακολουθώντας το μονοπάτι, θα ανακαλύψουν πολύτιμες πληροφορίες.

Δείτε ακόμη: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, εκπαιδευτικά λογισμικά, λογισμικό and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.