Βήματα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος (πρόταση – δραστηριότητες)

Τα παιδιά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές, όταν γίνουν ενήλικοι. Ο στόχος των παρακάτω δραστηριοτήτων  είναι η ευαισθητοποίηση, η διαμόρφωση θετικής συμπεριφοράς, η ανάπτυξη της γνώσης και η κατανόηση σχετικά με την ενεργειακή χρήση και τις περιβαλλοντικές της συνέπειες.

κάνε κλικ

κάνε κλικ

Η ενεργειακή ιστορία, «οι Βροχοποιοί» επιδιώκει να δώσει νέες διαστάσεις και να προκαλέσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για ζητήματα ενέργειας.
Η ιστορία των «Βροχοποιών» στην Ελλάδα αποτελεί μέρος μιας γενικότερης ευρωπαϊκής προσέγγισης με τον ίδιο τίτλο. Σκοπό της έχει να πλησιάσει τα παιδιά με δραστηριότητες που τους αρέσουν μέσω του σχολείου, του διαδικτύου, της τηλεόρασης και διαφόρων εκδηλώσεων.
Η εργαλειοθήκη των βροχοποιών είναι μια συλλογή βοηθημάτων βασισμένη στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών. Η εργαλειοθήκη αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους δασκάλους να ενσωματώσουν τα ενεργειακά θέματα στη διδασκαλία τους. Είναι βασισμένη στην ιστορία των βροχοποιών, μια τριλογία βιβλίων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 – 11 ετών.

κάνε κλικ για το παιχνίδι

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου “10ACTION”, καλεί τους μαθητές Δημοτικών σχολείων να ενημερωθούν σε ενεργειακά θέματα παίζοντας με το διαδικτυακό παιχνίδι: Μειώστε την εκπομπή CO2!
Στόχος του παιχνιδιού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και έμμεσα των οικογενειών τους σχετικά με ενεργειακά – περιβαλλοντικά ζητήματα.
Το διαδικτυακό παιχνίδι θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα όπως η προστασία του κλίματος, η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και γενικότερα ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν με ένα διασκεδαστικό τρόπο.
Επίσης,  στο πλαίσιο της δραστηριότητας, οι μαθητές μπορούν να συμπληρώσουν εικονογραφημένα φύλλα εργασίας στα οποία γίνεται αναφορά πληθώρας περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως για παράδειγμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η μη ορθολογική χρήση της ενέργειας.

κάνε κλικ
προσομοίωση για την κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου
πηγή:kaskas.mysch.gr

Μπορείς να διαβάσεις: άλλαξε συνήθειεςτο πράσινο νήμα,Ο κόσμος καίγεται!
ή να ζωγραφίσεις: φαντάσου και ζωγράφισε ένα καλύτερο περιβάλλον με τον Τομ

παλαιότερες αναρτήσεις: ρόλος ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, ο μικρός μετεωρολόγος, SOS βρέθηκε νερό στον πλανήτη γη, Διαχείριση ενέργειας, το ταξίδι της ενέργειας, Periβαλλον & Pollution, Enercities, ένα διαδικτυακό παιχνίδι,  περιβάλλον – η προστασία του δάσους, το παραμύθι της νερουλίτσας

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, περιβάλλον, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, εκπαιδευτικά λογισμικά, λογισμικό, video and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.