«Α.Π.Θ. την Κυριακή»: Το ΑΠΘ μετατρέπεται κάθε Κυριακή στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της Ελλάδας

κάνε κλικ για πρόγραμμα

Κάθε Κυριακή, από 13 Μαΐου έως 17 Ιουνίου, το ΑΠΘ μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, το μικρόκοσμο των εντόμων και την άγρια πανίδα, να περάσουμε ένα πρωινό στο Μετεωρολογικό Σταθμό, να μυηθούμε στα μυστικά των κεραυνών – ηλεκτρικών κενώσεων, να ακούσουμε το «παραμύθι της γης» και να αντλήσουμε πληροφορίες για τη διατροφή, την υγεία, τους σεισμούς, τον ήλιο και τις ανασκαφές.
Ανοίγει τις πόρτες των εργαστηρίων, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των σπάνιων αρχείων, των μουσείων και συλλογών του σε μικρούς και μεγάλους πολίτες. Παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα στην Πανεπιστημιούπολη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, «ζωντανεύοντας»τα πρωινά της Κυριακής.
Όλοι μαζί μπορούμε να ταξιδέψουμε στο παρελθόν, να εξερευνήσουμε το παρόν και να ρίξουμε μια ματιά αισιοδοξίας στο μέλλον. Επιμένει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα στην αξία της γνώσης και της έρευνας και κάνει συμμέτοχο της καθημερινής της προσπάθειας την κοινωνία.
Το πρόγραμμα, που αποβλέπει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, περιλαμβάνει 64 δραστηριότητες.«Ανακάλυψε πόσο δυνατός είσαι», «Πόσο θα ‘θελα να μπω σε μια φόρμουλα», «Για τη ζωή των πραγμάτων: η παράδοση ως δημιουργία», «Η γλυπτική και ο κοινωνικός της ρόλος στην αρχαιότητα» και «Παραμύθι στην πλατεία» τιτλοφορούνται κάποιες από τις δράσεις.

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.