Πάμε Σινεμά 2012 η έβδομη τέχνη επιστρέφει στο σχολείο

Το Πάμε Σινεμά; είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε τo 2000, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Yπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό και διήρκησε έως το 2004. Μετά από οκτώ χρόνια παύσης, το πρόγραμμα επιστρέφει. Αυτή τη φορά το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, και με τον 9,84 και τον TV100 σε κάθε πόλη αντίστοιχα. Ο γενικός του διευθυντής, Αντώνης Κιούκας, σημειώνει: «Το “Πάμε Σινεμά;” δεν είναι ένα μονοδιάστατο πρόγραμμα για τον κινηματογράφο. Μαθαίνει στα παιδιά τον τρόπο να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από τις εικόνες. H νέα γενιά μιλάει ήδη τη γλώσσα των εικόνων. Aς την ακούσουμε…».Ο Διευθυντής Προγράμματος του Αθήνα 9.84, Λεωνίδας Αντωνόπουλος υποστήριξε στην παρουσίαση του προγράμματος  ότι: «ζούμε σε μια διαφορετική εποχή, δεν υπάρχει αφθονία χρημάτων και ιδεών, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί στην αδράνεια. Πρέπει να στηρίζουμε ιδέες με επιτυχημένη διαδρομή, αλλά και να βοηθάμε στην ανάληψη νέων πρωτοβουλιών». Σχεδιάστηκαν δύο εφαρμογές του προγράμματος, με κοινή δομή και προσανατολισμό αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο, μία για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Δ’,Ε’,ΣΤ)’και μία για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε  την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί με το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά θα μπει σε εφαρμογή ταυτόχρονα με την έναρξή της.

Το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών Πάμε Σινεμά;  θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ (Πειραιώς 2016, Ταύρος) και στην Θεσσαλονίκη στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), το Σάββατο 12 Μαίου 2012, από 14:00-18:00. Στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών ΠάμεΣινεμά;συμμετέχουν 75 ταινίες από σχολεία της Ελλάδας. Η Τελετή απονομής των βραβείων θα μεταδοθεί σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση των 2 αιθουσών από την ΝΕΤ σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, το Σάββατο 12 Μαίου 2012, από 19:00 έως 21:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ

Γιατί σινεμά στο σχολείο;
Aντώνης Kιούκας
Διεύθυνση Πάμε Σινεμά;

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έληξε το Σάββατο 12 Μαϊου 2012, το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά; που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο της Μονή Λαζαριστών. Με τη λήξη των προβολών, ακολούθησε η Τελετή Απονομής των Βραβείων, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΝΕΤ, σε συνεργασία με την ΕΤ3. Την Τελετή παρουσίασαν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Ναταλία Δραγούμη.
Τα βραβεία απέσπασαν:
1ο Πανελλήνιο Βραβείο για Γυμνάσια Λύκεια: Λεόντειο Λύκειο Πατησίων για την ταινία “Beyond Alice”.
1o Πανελλήνιο Βραβείο για Δημοτικά σχολεία: 25ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για την ταινία «Υψηλότατοι Επιδρομείς».
1ο Βραβείο Νότιας Ελλάδας, 27ο ΓΕΛ Αθηνών για την ταινία «Έχω εντολές».
2ο Βραβείο Νότιας Ελλάδας, 5ο Λύκειο Εξαρχείων για την ταινία «Αρρυθμίες».
1ο Βραβείο Βόρειας Ελλάδας, 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού για την ταινία «Δεν μας αφορά».
2ο Βραβείο Βόρειας Ελλάδας, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για την ταινία
«Μοιραία πτώση».

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση, εργασίες μαθητών, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.