δημιουργία παιδιών και animation

Ένα πραγματικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας «στήθηκε» στο 1ο Δημοτικό Ερμούπολης. Παραγωγές – ταινίες κινούμενης εικόνας Stop motion (καθοδηγούμενες από τον ιστοχώρο – εργαστήριο «τεχνικές κινούμενης εικόνας») που εκφράζουν απόλυτα τη χαρά και την ικανοποίηση  των παιδιών και πηγάζει από την προσπάθεια και τη δημιουργική  φαντασία τους.
Ακολούθησαν μαζί με τους δασκάλους – συνδημιουργούς  βήμα – βήμα την πορεία δημιουργίας μιας ταινίας, από την ιδέα ως το τελικό μοντάζ, και ολοκλήρωσαν με τη δημιουργία μιας συλλογικής ταινίας μικρού μήκους. Αναπτύχθηκαν τεχνικές γραψίματος σεναρίου. Συνέλαβαν την ιδέα  και δούλεψαν στην μετατροπή της σε κινηματογραφικό σενάριο. Στη συνέχεια μυήθηκαν στη γλώσσα του κινηματογράφου ( κάδρο, πλάνο, γωνίες λήψεις). Κατόπιν ασχολήθηκαν και μελέτησαν τις τεχνικές λήψεις και τον εξοπλισμό για τη δημιουργία ( ψηφιακές κάμερες, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, ρυθμίσεις κάμερας, ήχος, φωτισμός). Το ομαδικό έργο των παιδιών τελείωσε με το μοντάζ εικόνας – ήχου, το μοντάζ στον υπολογιστή και την παρουσίαση των ταινιών στους ιστότοπους των τάξεων τους (Στ’  Τάξη, Δ΄τάξη).

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in εργασίες μαθητών, εκπαιδευτικά λογισμικά, video and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.