ανθρώπινο σώμα 2 (προτάσεις)

κάνε κλικ

Το  Google Body ήταν μια εντυπωσιακή εφαρμογή που η Google είχε παρουσιάσει και μέσω της οποίας ο χρήστης μπορούσε να εξερευνήσει σε βάθος το ανθρώπινο σώμα. Επρόκειτο για ένα εγχείρημα που δημιουργήθηκε στο περίφημο 20% του ελεύθερου χρόνου που διαθέτει η εταιρεία στους υπαλλήλους της για να δημιουργήσουν ο,τιδήποτε θελήσουν και αποσύρθηκε  μαζί με το Google Labs.
H Google αποφάσισε στη συνέχεια να μετατρέψει σε open source το λογισμικό που βρίσκεται πίσω από το Google Body.Τον κώδικα αυτό αξιοποίησε η Zygote Media Group, η οποία παρείχε στη Google τις εικόνες για το Google Body, και δημιούργησε το Zygote Body, συνεχίζοντας, ουσιαστικά, την ανάπτυξη της εφαρμογής.Πρόκειται για τρισδιάστατη αναπαράσταση του ανθρωπίνου σώματος με δυνατότητα περιστροφής, μεγέθυνσης και αναζήτησης.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ήδη γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες, καθώς οι δάσκαλοι έχουν στη διάθεσή τους έναν απλό τρόπο για να μιλήσουν για το ανθρώπινο σώμα.

κάνε κλικ

Εκτός από το Zygote Body μπορείτε να δοκιμάσετε και το Biodigital Human  (Biodigital Systems)   που αποτελεί αντίστοιχη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια.Με το Biodigital Human έχουμε τη δυνατότητα να στρέψουμε το σώμα είτε το ανδρικό,  είτε το γυναικείο προς όποια κατεύθυνση επιθυμούμε, να κάνουμε zoom in και zoom out σε όποιο μέρος του θελήσουμε, να προσθέσουμε όργανα, να απομονώσουμε μύες, να τα δουμε σε X-ray view κ.ό.κ. Μπορούμε, επίσης, να κρατήσουμε τις δικές μας σημειώσεις, να κάνουμε δηλαδή bookmarks σε διάφορα σημεία του σώματος και να τα κάνουμε διαθέσιμα σε άλλους χρήστες της εφαρμογής, να πάρουμε screenshots, και να μάθουμε για συγκεκριμένες παθήσεις που σχετίζονται με τους μύες, παραδείγματος χάριν με εξωτερικά links.

κάνε κλικ

Ο ιστοχώρος αυτός δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη από τη δασκάλα Χριστιάνα Αψερού, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν μόνα τους περισσότερα για τον εαυτό τους και το σώμα τους.

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΣΩΜΑ  ΜΟΥ

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ μέσα από το παρακάτω παιχνίδι, θέλει να γνωρίσει στους μικρούς φίλους ορισμένα βασικά όργανα του ανθρώπινου σώματος και να αντιληφθούν τις σημαντικές λειτουργίες που αυτά επιτελούν.

κάνε κλικ

κάνε κλικ για να διαβάσεις το βιβλίο

Πολύχρωμο είναι το περιεχόμενο του σώματός μας. Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που λαμβάνονται με ισχυρά μικροσκόπια.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, αγωγή υγείας, εκπαιδευτικά λογισμικά, λογισμικό, video and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s