Μπαμπινιώτης: Η παιδεία είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για μια ουσιαστική ανάκαμψη από τη γενικότερη κρίση

κάνε κλικ για εισήγηση στο 28ο Συνέδριο Ο.Ε.Φ.Ε

Το καλοκαίρι του 2009, ο Γ. Μπαμπινιώτης ως εισηγητής στο Συνέδριο της Ο.Ε.Φ.Ε, αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες που θα πρέπει να στηρίζεται η παιδεία στην Ελλάδα.
Αυτοί είναι:

    • Το εκπαιδευτικό σύστημα ως προς τη δομή του παράλληλα με την ποιότητα.
    •  Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, στη συνέχεια  του εκπαιδευτικού έργου και τέλος αυτή του δασκάλου.
    • Η κατάρτιση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η οποία πρέπει να είναι συστηματική, επαναλαμβανόμενη και υποχρεωτική.
    • Αλλαγή μεθόδου πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο, αλλάζοντας την προπαρασκευαστική μορφή του Λυκείου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της ύλης, συσχετισμού του παραδοσιακού και του ηλεκτρονικού βιβλίου στην εκπαιδευτική πράξη και στη σπουδαιότητα θεσμοθέτησης  μιας πολιτιστικής ζώνης για τα σχολεία στο πλαίσιο των ολοήμερων προγραμμάτων.Παραδέχθηκε ότι είναι ανάγκη  να μειώσουμε το άγχος των παιδιών και να προσπαθήσουμε να αγαπήσουν το σχολείο και όχι να το απεχθάνονται ή να το περιφρονούν.

Θερμό μήνυμα έστειλε σήμερα ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, προς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, λέγοντάς τους «ένα μεγάλο ευχαριστώ». Συγχρόνως, στο προσωπικό του ιστολόγιο ευχαριστεί θερμά όλους όσοι του ευχήθηκαν για την ανάληψη των καθηκόντων του.
«Αισθάνομαι την ανάγκη» τονίζει ο υπουργός στο μήνυμά του «ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να επικοινωνήσω με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τής Εκπαίδευσης και να σάς σφίξω νοερά το χέρι, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γι’ αυτά που εν μέσω πρωτόγνωρων δυσμενών συνθηκών προσφέρετε στα αγόρια και τα κορίτσια των σχολείων και των πανεπιστημίων τής πατρίδας μας».
Ο υπουργός αναφέρεται στη μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών τονίζοντας: «Η ελληνική οικογένεια κατανοεί, εκτιμά και τιμά σιωπηρά αυτή την προσφορά και την ηθική στήριξη που παρέχει στα παιδιά μας ο Έλληνας δάσκαλος τις δύσκολες αυτές ώρες, όταν μάλιστα έχει υποστεί μεγάλη μείωση των αποδοχών του, που ούτως ή άλλως δεν υπήρξαν ποτέ ανάλογες τής προσφοράς του. Είμαστε πολλοί όσοι πιστεύουμε ότι η παιδεία που δίδεται στα παιδιά μας, μέσα από τη γνώση και την καλλιέργεια τής ψυχής τους, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για μια ουσιαστική ανάκαμψη από τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, γι’ αυτό και το έργο σας είναι πραγματικά πολύτιμο και η προσφορά σας ανεκτίμητη. Είναι μαζί σας η σκέψη, η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη μας».
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υπουργός Παιδείας υπογράφει το μήνυμα ως «καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης».
(η επιστολή είναι αναδημοσίευση http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.