«Μαθηματικές διαδρομές και αναζητήσεις»

H προβολή της επιστημονικής και πολιτιστικής διάστασης της Μαθηματικής Επιστήμης και η ανάδειξη της στενής σχέσης των Μαθηματικών με την Εκπαίδευση και την Τεχνολογία θα βρεθεί στο επίκεντρο της Μαθηματικής Εβδομάδας που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2012, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Μαθηματικές διαδρομές και αναζητήσεις».
Την εβδομάδα διοργανώνει το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα περισσότερα ανά την Ελλάδα Παραρτήματα.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, τόσο οι συμμετέχοντες, όσο και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν:
• Την έκθεση 400 χρόνια από την 1η αστρονομική παρατήρηση του Γαλιλαίου. Stratan G.Institute of Nuclear Physics, Romanian Academy. (Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου), όπου παρουσιάζονται οι κύριες ανακαλύψεις του Γαλιλαίου μέσω παρατηρήσεων του Ουρανού, καθώς και οι επιστημονικές, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των ανακαλύψεων. Οι μετέχοντες εισάγονται στην ατμόσφαιρα της Επιστημονικής Επανάστασης με εικόνες βιβλίων, κειμένων, γραμμάτων, τόπων και προσώπων της Εποχής. Επίσης σκιαγραφούνται οι προσωπικότητες των πρωταγωνιστών.
• Θα φιλοξενούνται εκθέματα και παρουσιάσεις από το Μουσείο Κ. Καραθεοδωρή Κομοτηνής, έκθεση γραμματοσήμων από όλο τον κόσμο με θέμα τα Μαθηματικά (συλλογή Ανδρέα Πούλου), μαθηματικά σχέδια και παιχνίδια ευφυΐας από τον Μαθηματικό Σάκη Λιπορδέζη, ενημέρωση για τις σπουδές στα Μαθηματικά.
• Παράλληλα θα γίνουν σεμινάρια-εργαστήρια λογισμικών για την διδασκαλία μαθημάτων στα σχολεία όπως, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιστορίας, Πληροφορικής και διδακτικής.
• Μαθητές θα παρουσιάσουν εργασίες project που έκαναν στα Λύκεια στο Α΄ τετράμηνο. Επίσης, φοιτητές θα παρουσιάσουν ερευνητικές εργασίες και μαθητές που έλαβαν Ολυμπιακά Μετάλλια στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους.

Πρόσκληση    Πρόγραμμα

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.