Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας

4° Πανελλήνιος Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής συνθετικής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην τάξη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από την 15η Noεμβρίου 2011 ως και την 20ή Οκτωβρίου 2012, οπότε θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή ομάδες μορφωτικών/πολιτιστικών συλλόγων, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, δικτυακοί επισκέπτες σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.

Προτροπή του διαγωνισμού είναι: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ζητώντας από τους μαθητές να αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη του κόσμου. Οι μαθητές από την Αθήνα, θα μάθουν για τον τόπο των μαθητών από τον Έβρο, την Κάρπαθο, τους Παξούς, την Καστοριά… Οι μαθητές από έναν άλλον τόπο της Ελλάδας θα μάθουν για τόσους άλλους τόπους – τόσων άλλων μαθητών!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια των νέων ψηφιακών συσκευών και μέσων, θα δημιουργήσουν γνώση, θα τη συγκεντρώσουν, θα την ταξινομήσουν, θα τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, θα την αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, θα τη μοιραστούν με άλλους!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

πηγή: http://syneducation.wordpress.com/

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.