Δημιουργία comic με TooDoo

Στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος ή των εικαστικών, μπορούμε να εργαστούμε με τα παιδιά των μεγαλυτέρων τάξεων πάνω στην εφαρμογή web2.0 TooDoo -on line πρόγραμμα δημιουργίας comic. Το πρόγραμμα είναι αρκετά εύκολο και ευχάριστο στη χρήση του. Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά και γι΄αυτό απαιτείται το φύλλο εργασίας που θα δοθεί στα παιδιά να εμπεριέχει λεπτομέρειες- επεξηγήσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα να γραφούν ελληνικοί διάλογοι (επιλέγοντας από τις καρτέλες Texts και μετά Foreign Text). Ακολουθεί παρουσίαση για τις δυνατότητες του on-line προγράμματος.

Μπορείτε να δείτε και ένα φύλλο εργασίας (του Σαρημπαλίδη Γιάννη – http://pliroforikiatschool.blogspot.com ), το οποίο απευθύνεται  σε μαθητές Λυκείου, όμως μπορεί να δοθεί και σε μαθητές μικρότερης ηλικίας.

κάνε κλικ για να δημιουργήσεις comic

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τεχνολογία, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Δημιουργία comic με TooDoo

  1. Παράθεμα: Βασικές οδηγίες για τη δημιουργία ψηφιακών κόμικς μέσω του προγράμματος toondoo | vakampou's blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.